Hírek

Transzferárak: megjelentek a bevallás részletei a kapcsolt ügyletek adatszolgáltatásával kapcsolatban

Felhívjuk figyelmét, hogy a NAV honlapján megjelent a 2022. évre vonatkozó 2229-es társasági adó bevallás. A szokásos piaci ár meghatározásával kapcsolatos idéntől kötelező adatszolgáltatási kötelezettség teljesítéséhez az adózónak a 2229-ATP-01 és a 2229- ATP-KV lapokat kell kitölteni. Az ATP-01-es lapon az adott ügyletre vonatkozó adatokat, míg az ATP-KV lapon – az ATP-01-es lapon szerepeltetett ügylethez kapcsolódóan – a kapcsolt vállalkozásokkal összefüggő adatokat kell kitölteni.

Az adatszolgáltatás részleteit már korábban hírlevélben és emailben is bemutattuk, jelen értesítőnkben a bevallás kitöltési útmutatójából az alábbiakat emeljük ki:

Adatszolgáltatási kötelezettség alá esik minden társaságiadó-bevallás, amelynek a jogszabály által előírt bevallási határideje 2022. december 31-ét követő időpontra esik. Azok az éves társaságiadó-bevallások, amelyeknek jogszabály által előírt bevallási határideje 2022. december 31-ére vagy ezt megelőző időpontra esik, nem tartoznak adatszolgáltatási kötelezettség hatálya alá abban az esetben sem, ha az adózó a jogszabályi határidőn túl, pótlólagosan tesz eleget adóbevallási kötelezettségének.

 

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban további kérdése lenne, a Grant Thornton transzferár csapata készséggel áll rendelkezésére!

Jelen hírlevelünk a megjelenése napjáig elérhető információk alapján és kizárólag általános tájékoztatási céllal íródott, így semmilyen tekintetben nem minősül személyre szabott tanácsadásnak és nem is helyettesíti azt.

Kapcsolódó szolgáltatásaink

Transzferár-tanácsadás

Teljesen integrált transzferárazási és értékelési tanácsadói csapatunknak köszönhetően képesek vagyunk áthidalni az adózási és a pénzügyi jelentés készítési szempontok közötti különbséget.

Vegye fel a kapcsolatot szakértőnkkel

Hírlevél

Tájékozódjon a szakma legfrissebb híreiről!

Feliratkozás

Olvassa el korábbi híreinket és elemzéseinket.