Hírek

Frissült a NAV Online Számla rendszer

Tovább bővült az automatizálható funkciók köre

Az adóhivatal folyamatos fejlesztésekkel tökéletesíti a NAV Online Számla rendszerét, hogy az egyfelől minél több funkciót, másfelől pedig minél kevesebb hibát tartalmazzon. Havi gyakorisággal olvashatjuk a kikerült frissítések, változások listáját (changelog), azaz azokat a funkciókat és javításokat, amelyek az új csomag részeként váltak elérhetővé a NAV Online Számla rendszerben.

Aki rendszeresen dolgozik elmaradt vagy hibás online számla adatszolgáltatások pótlásával, illetve javításával, annak néhány anomália is feltünhetett a tömeges technikai érvénytelenítésekkel kapcsolatban. Az Online Számla Portálon kezdeményezett adatszolgáltatásokat ugyanis nem lehetett tömegesen technikailag érvényteleníteni a NAV Online Számla rendszer gépi interfészén keresztül.

 

Megérkezett a megoldás

A számlázó programok átmeneti hibái sok esetben a kézi adatszolgáltatás felé terelik a felhasználókat a technikai probléma megoldásáig. Egy hiányzó NAV Online Számla funkció miatt viszont az így kialakult üzemzavar alatt teljesített kézi adatszolgáltatások utólagos javításának automatizálása eddig nagyobb kihívásnak bizonyult, mint a gépi úton történt jelentéseké.

A NAV Online Számla gépi interfésze a frissítés által egy hatékony szolgáltatást biztosít. A múlt héten kiadott legújabb, 3.20 verzió már kezeli ezeket a hiányosságokat, amivel tervezhetőbbé és egyszerűbbé vált a hibás online számlaadat-szolgáltatások utólagos, tömeges javítása az erre a célra készített szoftverekben.

A tömeges technikai érvénytelenítésekhez kapcsolódó hibát tudomásunk szerint a Grant Thornton Digital csapata dokumentálta és jelentette először az adóhivatal támogatási osztályának.

Kapcsolódó szolgáltatásaink

Számvitel- és Adóautomatizáció

Platformfüggetlen digitális alkotóműhely, ahol a technológiai és tanácsadói kompetenciák együttesen biztosítják az értékteremtő innovációt.

Adótanácsadás

Az adózási szabályok összetettsége és rendszeres változása nemcsak a nagyvállalatokat, hanem a KKV-kat és a magánszemélyeket is folyamatos kihívás elé állítja, különösképpen akkor, ha tevékenységüket nemzetközi szinten végzik.

Vegye fel a kapcsolatot szakértőnkkel

Hírlevél

Tájékozódjon a szakma legfrissebb híreiről!

Feliratkozás

Olvassa el korábbi híreinket és elemzéseinket.